VRIENDEN VAN HEVERLEEBOS EN MEERDAALWOUD vzw

INSCHRIJVINGEN DAG- OF AVONDCURSUS NATUURGIDS IN LEUVEN (2017-2018)

DAGCURSUS:

 

Wil je graag groepen begeleiden in een de natuur in je buurt? Zoek je naar een combinatie van inhoudelijke kennis, natuurbeleving en engagement? Goed nieuws! Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw, Natuurpunt Leuven vzw en het Provinciedomein Kessel-Lo organiseren samen met Natuurpunt CVN een cursus Natuurgids.

 

De cursus biedt je heel wat inhoudelijke achtergrond dankzij een brede waaier aan thematische lessen; van dieren en planten tot landschappen, ecologie en natuurbeheer. Tijdens de methodieklessen leer je hoe je een boeiende wandeling uitstippelt en hoe je groepen vol enthousiasme in de natuur gidst. Daarnaast ga je regelmatig op excursie met ervaren gidsen. Je bezoekt de Doode Bemde, Wijgmaalbroek, Meerdaalwoud, Koeheide, Bertembos en tal van andere natuurgebieden. Op die manier breng je je opgedane kennis direct in de praktijk.

Opzet

 

De cursus bestaat uit 30 activiteiten, waarvan de helft natuurexcursies. De activiteiten worden gespreid over één jaar zodat je de natuur in elk jaargetij leert kennen. Na deze cursus heb je een brede basis over natuur en milieu en heb je basisvaardigheden rond het begeleiden van groepen opgedaan. Na het maken en presenteren van de opdrachten krijg je het OSCAR-getuigschrift.

Met dit getuigschrift kan je later een gidsenbadge van Natuurpunt CVN ontvangen, na het aantonen van praktijkervaring en gespecialiseerde didactische of inhoudelijke bijscholing. Meer informatie hierover ontvang je tijdens de cursus.

Praktisch

 

De theorielessen en excursies vinden plaats op woensdagvoormiddag van 9 uur tot 12 uur. De eerste bijeenkomst is op 13 september 2017 en de afronding is 20 juni 2018. Aan het begin van de cursus ontvang je het definitieve programma.

 

INSCHRIJVEN & HANDBOEK

 

Online inschrijven en betalen kan via het online formulier op www.natuurpunt.be

Het inschrijfgeld bedraagt € 240. Ben je lid van Natuurpunt of Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw, dan krijg je korting en betaal je € 216. Ben je 25 jaar of jonger bij aanvang van de cursus, dan betaal je € 180.

Na de registratie van je betaling ontvang je een mailtje met de link naar het digitaal leerplatform van deze cursus. Daar kun je het handboek gratis downloaden. Je kunt het handboek ook op papier bestellen (€ 18) door dit aan te vinken in het inschrijfformulier. Je handboek ligt dan klaar tijdens de eerste les. Let op: dit handboek is een naslagwerk, de lessen volgen het handboek niet.

 

ONLINE INSCHRIJVEN EN BETALEN

 

Voor deze activiteit kan je online inschrijven en betalen via creditkaart, bancontact / online bankieren en overschrijving. Vermeld bij een overschrijving altijd het unieke betalingskenmerk (dat je per mail ontvangt) als gestructureerde mededeling bij je betaling zodat we je inschrijving definitief kunnen maken.

Na je inschrijving en nadat je betaling gekoppeld is, ontvang je een mailbevestiging. Mocht je binnen een paar minuten na je inschrijving geen mail ontvangen hebben, controleer dan of de mail tussen je SPAM zit en neem anders contact op met bovengenoemde begeleider.

 

WAAR EN WANNEER?

 

13/09/2017 tot 20/06/2018

Afspraakplaats: Ecocentrum Provinciedomein Kessel-Lo, Beemdenstraat 2, 3010 Kessel-Lo

 

 

AVONDCURSUS:

 

Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw, Natuurpunt Leuven vzw en Provinciedomein Kessel-lo bieden samen met Natuurpunt CVN ook een avondcursus Natuurgids met eenzelfde opzet als de dagcursus aan, maar met enkele praktische verschillen:

 

PRAKTISCH

 

De theorielessen van de avondcursus vinden plaats op woensdagavond van 19.30 uur tot 22.30 uur. De excursies op zaterdagvoormiddag van 9 uur tot 12 uur. De eerste bijeenkomst is op 6 september 2017 en de afronding is op 23 juni 2018. Aan het begin van de cursus ontvang je het definitieve programma.

 

WAAR EN WANNEER?

 

6/09/2017 tot 23/06/2018

Afspraakplaats: Infocentrum VHM, oud-deelgemeentehuis Heverlee, Waversebaan 66, 3001 Heverlee

INSCHRIJVEN AVONDCURSUS

VHM vzw - Infocentrum Waversebaan 66, 3001 Heverlee - Telefoon en fax: 016/23 05 58 - e-mail: infocentrum@vhm.be - Privacyverklaring