Arenbergfestival
Arenbergfestival Leuven

Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud nam deel aan het openingsweekend (20 en 21 oktober 2018) en het bosweekend (27 en 28 oktober) van het Arenberg festival en biedt in de weken nadien nog diverse natuurwandelingen aan omtrent de Arenbergs.

 

Onderstaande evenementen kaderen binnen het Arenberg Festival, een initiatief van KU[N]ST Leuven, het samenwerkingsverband van de stad Leuven en de KU Leuven.

 

 

 

 

Zondag 11 november 14:00 - 17:00 : Kanselierdreef Meerdaalwoud

o.l.v. Ernst Gülcher

Vertrekplaats: begin van Rue du Petit Paradis (eerste links van de Rue du Valduc) in Hamme-Mille

 

Routebeschrijving vertrekpunt:

Je komt uit op het begin van Rue du Petit Paradis als je de eerste weg naar links neemt op de Rue du Valduc boven het restaurant Valduc op de Naamsesteenweg in Hammme-Mille. Pas op: de vroegere parking aan de Warandedreef langs de Naamsesteenweg is opgeheven.

We trekken naar de Kanselierdreef met de Dikke Eik en vandaar keren we terug via de Eleonoradreef en brengen nog even een bezoekje aan de enige echte nog overgebleven werkende zandgroeve in het Meerdaalwoud.

 

*******

 

Zondag 18 november 14:00 - 17:00 : Paddenpoel - Meerdaalwoud

o.l.v. Ernst Gülcher

Vertrekplaats: bushalte aan de voormalige camping La Hetraîe, Rue Weert St.Georges (dat is de baan tussen Sint-Joris-Weert en Nethen).

Deze wandeling brengt ons naar de hertogenlijke visvijvers met de naam Paddenpoel en dan naar de Romeinse grafheuvels aan de Nethensebaan. Vandaar keren we terug via de Walendreef (met jachtwallen) en het Herculessalon.

 

 

*******

 

Zondag 25 november 14:00 - 17:00 : Plateau Nicaise - Meerdaalwoud

o.l.v. Ernst Gülcher

Vertrekplaats: parking van LIDL in Hamme-Mille., Chaussée de Louvain 31, 1320 Beauvechain, Belgium

 

In het bos bovenop het plateau bezoeken we de prehistorische grafheuvels en de plek van de nederzetting uit diezelfde tijd. Met een rondje langs de Warandevijver keren we terug langs mooie bospaden.

 

 

*******

 

Zondag 2 december 14:00 - 17:00 : Boswachtershuis De Vlakte - Meerdaalwoud

o.l.v. Roel Verbeeke

Vertrekplaats: parking onthaalzone de Torenvalk, N25/Naamsesteenweg (nabij Chateau de Namur), 3052 Blanden

Deze wandeling brengt ons naar het boswachtershuis De Vlakte en dan via de Dikke Beuk en de Romeinse groeve en grafheuvel naar de Stenen Tafel en de Tomberg en vandaar terug door het bos.

 

 

*******

 

Zondag 9 december 14:00 - 17:00 : Naar het Mollendaalbos en de Mommedeel

o.l.v. Hugo Dehennin & Veerle Wils

Vertrekplaats: parking aan het kerkhof/chiro lokalen in Blanden, aan het einde van de Kartuizersstraat, 3052 Oud-Heverlee.

 

De Mommedeel is een van die mysterieuze dalen in het woud. Het leidt ons naar boswachtershuis Brise Tout en dan via het kathedraalbeukenbos en de Milse baan terug naar de plaats van vertrek.

 

 

 

zie ook onze kalender

of de website www.arenbergleuven.be

Infocentrum VHM

Waversebaan 66 (1ste verdieping)

3001 Heverlee

Tel: 016/23.05.58

Privacy-AVG-GDPR

 

Ondernemingsnummer: BE0410963957