Werkdagen

Doode Bemde

 Werkdagen

zomerkamp 2020 Doode Bemde

De start van het nieuwe najaarwerkseizoen staat volledig in het teken van de gevolgen van de overstromingen.
Ook aan de Kliniekvijvers blijft het deze winter werken geblazen.

Nadat we in de winter van 2020-2021 de zuidelijke vijver een grondige opkuisbeurt hebben gegeven, bleken er bij het vullen nog (bever-)problemen te zijn waardoor het opnieuw vullen van de vijvers niet optimaal verliep. Ook de Waterbempt (dat is de vijver tussen de dreef en de zuidelijke vijver) blijkt lekken in de dijken te hebben, heeft problemen met vulling en moet grondig opgekuist worden (oeverplanten en bomen en struiken verwijderen).

We zullen dus deze winter andermaal veel tijd spenderen in deze omgeving.

De afspraakplaats is de parking op het einde van de Reigerstraat, Oud-Heverlee, behalve anders aangekondigd.

We werken soms op terreinen die niet gemakkelijk zichtbaar zijn vanaf de wandelpaden. De exacte locatie van het 'werkterrein' van de dag wordt aangegeven vanaf de dichtstbijzijnde toegang van de Doode Bemde naar de werkplaats (pijlen). Vrijwilligers onbekend met het reservaat kunnen ook via infocentrum@vhm.be de exacte plaats opvragen enkele dagen voor de werkdag.

Kinderen zijn zeer welkom op deze werkdagen. Ervaring leert dat kinderen vanaf 7-8 jaar enkele uurtjes kunnen meewerken onder begeleiding van hun ouder(s). Het is een uitstekende manier om de natuur te leren ontdekken.

Stevige schoenen zijn een must, en op veel plaatsen zijn laarzen zeer sterk aanbevolen/onmisbaar. Werkgerief en handschoenen zijn voorhanden. We werken van 10u tot 17h00, maar wie enkele uurtjes kan komen meehelpen is ook zeer welkom. PIknik of een hapje tussendoor en drank breng je zelf mee. Meestal is er soep 's middags.  


  • Voorlopig geen werkdagen meer tot na de zomer

En zo kan een werkdag eruit zien: