Educatie

Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud Werkgroep Educatie

flyer 37e educatief project

Van maandag 5 november 2018 t.e.m. vrijdag 5 april 2019

 

VHM vzw nodigt alle klassen van het lager onderwijs, derde kleuterklassen, scholen voor aangepast onderwijs, senioren en andere geïnteresseerde groepen uit voor haar 37ste educatief project.

 

Op een interactieve manier komen de bezoekers heel wat te weten over de huismus, de klimop en de kruisspin. Met onvergetelijke verhalen leiden onze ervaren gidsen de bezoekers, gedurende 2 uur, door een knappe tentoonstelling met opgezette dieren, een korte film en allerlei educatieve doe-opdrachten.

 

Het wordt een actieve en leerrijke voor- of namiddag !

 

Voor scholen elke schooldag in voor- (van 9 uur tot 12 uur) of namiddag (van 13 uur tot 15 uur). Gelieve zeker op tijd te komen!

 

Voor andere geïnteresseerde organisaties en groepen bij voorkeur op vrijdagnamiddag of tijdens kerst- en krokusvakantie. Wij kunnen slechts 1 klas/groep (maximum 25 personen) per halve dag ontvangen.

 

Waar: Infocentrum Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw – Deelgemeentehuis – eerste verdieping – Waversebaan 66, 3001 Heverlee. Het educatief project is een binnenactiviteit!

Bij mooi weer kan er gebruik gemaakt worden van het speeltuintje en de picnic-bankjes vlakbij het infocentrum, onder de kerktoren.

 

Kostprijs: € 50 per klas of groep van maximum 25 personen.

Met deze bijdrage is de klas/groep tevens een jaar lang lid van onze vereniging en ontvang je driemaandelijks ons ledentijdschrift Tijdingen.

 

De werkgroep educatie zorgt elk jaar voor een nieuw natuurproject.

Elk jaar wordt er een thema uitgewerkt, waarvan kinderen van de lagere school heel veel geheimen over de natuur ontdekken. In de werkgroep educatie zijn we met een 10 tal actieve werkers. Enerzijds hebben we een 7 tal vrijwilligers en anderzijds de mensen van het infocentrum die een belangrijke rol spelen om alles in goede banen te leiden.

 

We hebben ook een 5-tal lesgevers. Het zijn allen gediplomeerde natuurgidsen die de klassen ontvangen en hen zoveel mogelijk over de natuur laten ontdekken.

Een les start ofwel om 9u of om 13uur en duurt ongeveer 2u tot 2u30, afhankelijk van jullie tijd.

Voor speciale groepen (bijvoorbeeld mensen met beperkingen) passen we graag ons programma aan. Neem ook hiervoor contact met het infocentrum op.

 

Heb je graag een gids voor bosklassen, Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw helpt je graag verder. Neem contact op met het Infocentrum van VHM.

educatie in de Doode Bemde

Infocentrum VHM

Waversebaan 66 (1ste verdieping)

3001 Heverlee

Tel: 016/23.05.58

Privacy-AVG-GDPR

 

Ondernemingsnummer: BE0410963957