Educatie
39e educatief project

Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud Werkgroep Educatie


Educatief project 

“Wat loert er om de hoek ?”


Wegens coronamaatregelen wordt het project ‘geroffel en gewriemel’ naar het schooljaar 2021-2022 verschoven.
Om de coronaveiligheid, van uw klas en van onze gidsen te garanderen kiezen we dit schooljaar voor een andere formule.

Wat: We gaan een speelse en interactieve natuurwandeling doen, Deze wandeling start en eindigt in onze tuin voor het infocentrum op de Waversebaan 66 in Heverlee. De wandeling gaat verder in het Arenbergpark, is een kleine 2 km lang en duurt ongeveer 2 uur.

Je kan kiezen om je reeds geboekte afspraken te laten staan of deze te annuleren. Dat volstaat met een reply mail met onderwerp : annulatie met de vermelding van de datum en klas. Dit is kosteloos.

Let op: het is dus een buitenactiviteit: je boeking wordt omgezet in de vermelde interactieve wandeling met gids.

Wanneer: omwille van de Coronamaatregelen pas in 2021.
Voor scholen elke schooldag in voor- (om 9 uur) of namiddag (om 13 uur).

Kostprijs: € 50 per klas of groep van maximum 25 personen. Met deze bijdrage is de klas/groep tevens een jaar lang lid van onze vereniging en ontvang je driemaandelijks ons ledentijdschrift Tijdingen.

Reserveer tijdig je bezoek via onderstaande link:


De werkgroep educatie zorgt elk jaar voor een nieuw natuurproject.

Elk jaar wordt er een thema uitgewerkt, waarvan kinderen van de lagere school heel veel geheimen over de natuur ontdekken. In de werkgroep educatie zijn we met een 10 tal actieve werkers. Enerzijds hebben we een 7 tal vrijwilligers en anderzijds de mensen van het infocentrum die een belangrijke rol spelen om alles in goede banen te leiden.


We hebben ook een 5-tal lesgevers. Het zijn allen gediplomeerde natuurgidsen die de klassen ontvangen en hen zoveel mogelijk over de natuur laten ontdekken. Een les start ofwel om 9u of om 13uur en duurt ongeveer 2u tot 2u30, afhankelijk van jullie tijd.


Voor speciale groepen (bijvoorbeeld mensen met beperkingen) passen we graag ons programma aan. Neem ook hiervoor contact met het infocentrum op.


Naast het educatief project kan je ook steeds een beroep doen op onze natuurgidsen voor het leiden van een natuurwandeling met doe-activiteiten (o.a. bodem- en wateronderzoek) in de onmiddellijke schoolomgeving én voor het begeleiden van bosklassen.
Download hieronder de brochures van de voorgaande educatieve projecten:


Infocentrum VHM

Waversebaan 66 (1ste verdieping)

3001 Heverlee

Tel: 016/23.05.58

Ondernemingsnummer: BE0410963957

RPR Leuven