Educatie

Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud Werkgroep Educatie

Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw nodigt alle klassen van het lager onderwijs, derde kleuterklassen, scholen voor aangepast onderwijs, senioren en andere geïnteresseerde groepen uit voor haar 38ste educatief project.

Op een interactieve manier komen de bezoekers heel wat te weten over de mol, de regenworm, mos en het madeliefje. Met onvergetelijke verhalen leiden onze ervaren gidsen de bezoekers, gedurende 2 uur, door een knappe tentoonstelling met allerlei educatieve doe-opdrachten. Het wordt een actieve en leerrijke voor- of namiddag waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. ‘Onder onze voeten’ sluit aan bij het project ‘Leve de tuin’ van de Provincie Vlaams-Brabant.

Wanneer: van maandag 4 november 2019 tot en met vrijdag 3 april 2020.
Voor scholen elke schooldag in voor- (om 9 uur) of namiddag (om 13 uur). Gelieve zeker op tijd te komen!

Voor andere geïnteresseerde organisaties en groepen bij voorkeur op vrijdagnamiddag of tijdens kerst- en krokusvakantie. Wij kunnen slechts 1 klas/groep (maximum 25 personen) per halve dag ontvangen.

Waar: Infocentrum Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw – Deelgemeentehuis – eerste verdieping – Waversebaan 66, 3001 Heverlee. Het educatief project is een binnenactiviteit! Bij mooi weer kan er gebruik gemaakt worden van het speeltuintje en de picknick-bankjes vlakbij het infocentrum, onder de kerktoren.

Kostprijs: € 50 per klas of groep van maximum 25 personen. Met deze bijdrage is de klas/groep tevens een jaar lang lid van onze vereniging en ontvang je driemaandelijks ons ledentijdschrift Tijdingen.

Reserveren kan hier of telefonisch via 016/23 05 58 of per mail naar infocentrum@vhm.beDe werkgroep educatie zorgt elk jaar voor een nieuw natuurproject.

Elk jaar wordt er een thema uitgewerkt, waarvan kinderen van de lagere school heel veel geheimen over de natuur ontdekken. In de werkgroep educatie zijn we met een 10 tal actieve werkers. Enerzijds hebben we een 7 tal vrijwilligers en anderzijds de mensen van het infocentrum die een belangrijke rol spelen om alles in goede banen te leiden.


We hebben ook een 5-tal lesgevers. Het zijn allen gediplomeerde natuurgidsen die de klassen ontvangen en hen zoveel mogelijk over de natuur laten ontdekken. Een les start ofwel om 9u of om 13uur en duurt ongeveer 2u tot 2u30, afhankelijk van jullie tijd.


Voor speciale groepen (bijvoorbeeld mensen met beperkingen) passen we graag ons programma aan. Neem ook hiervoor contact met het infocentrum op.


Heb je graag een gids voor bosklassen, Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw helpt je graag verder. Neem contact op met het Infocentrum van VHM.
Download hieronder de brochures van de voorgaande educatieve projecten:Infocentrum VHM

Waversebaan 66 (1ste verdieping)

3001 Heverlee

Tel: 016/23.05.58

Ondernemingsnummer: BE0410963957

RPR Leuven