Educatie
38e educatief project
Met de steun van de provincie Vlaams-Brabant

Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud Werkgroep Educatie

Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw nodigde alle klassen van het lager onderwijs, derde kleuterklassen, scholen voor aangepast onderwijs, senioren en andere geïnteresseerde groepen uit voor haar (in 2019-2020) 38ste educatief project.

Op een interactieve manier kwamen de bezoekers heel wat te weten over de mol, de regenworm, mos en het madeliefje. Met onvergetelijke verhalen leidden onze ervaren gidsen de bezoekers, gedurende 2 uur, door een knappe tentoonstelling met allerlei educatieve doe-opdrachten. Het werd een actieve en leerrijke voor- of namiddag waarbij alle zintuigen werden geprikkeld. ‘Onder onze voeten’ sloot aan bij het project ‘Leve de tuin’ van de Provincie Vlaams-Brabant.

Wanneer: het project 2019-2020 is afgesloten.
De werkgroep educatie zorgt elk jaar voor een nieuw natuurproject.

Elk jaar wordt er een thema uitgewerkt, waarvan kinderen van de lagere school heel veel geheimen over de natuur ontdekken. In de werkgroep educatie zijn we met een 10 tal actieve werkers. Enerzijds hebben we een 7 tal vrijwilligers en anderzijds de mensen van het infocentrum die een belangrijke rol spelen om alles in goede banen te leiden.


We hebben ook een 5-tal lesgevers. Het zijn allen gediplomeerde natuurgidsen die de klassen ontvangen en hen zoveel mogelijk over de natuur laten ontdekken. Een les start ofwel om 9u of om 13uur en duurt ongeveer 2u tot 2u30, afhankelijk van jullie tijd.


Voor speciale groepen (bijvoorbeeld mensen met beperkingen) passen we graag ons programma aan. Neem ook hiervoor contact met het infocentrum op.


Heb je graag een gids voor bosklassen, Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw helpt je graag verder. Neem contact op met het Infocentrum van VHM.
Download hieronder de brochures van de voorgaande educatieve projecten:Infocentrum VHM

Waversebaan 66 (1ste verdieping)

3001 Heverlee

Tel: 016/23.05.58

Ondernemingsnummer: BE0410963957

RPR Leuven