Contact

Adres Infocentrum:

Waversebaan 66 (1ste verdieping)
3001 Heverlee

Tel: 016/23.05.58

E-mail: infocentrum@vhm.be

RPR Leuven

Openingsuren: elke weekdag van 10 u tot 16 u
gesloten op zaterdag en zondag


Infocentrum VHM

In het infocentrum van Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw bevindt zich het secretariaat en tevens onthaal van de vereniging.

Je kan er ook terecht voor:

 • Een uitgebreide bibliotheek met boeken en tijdschriften over natuur en leefmilieu die kunnen ontleend worden. Een lijst met beschikbare publicaties vind je hier. (Nieuw vanaf 22/6/2022). Met de zoekfunctie kan in deze lijst aan de hand van een trefwoord de boeken worden opgezocht die hieraan beantwoorden.
   
 • Allerlei documentatie (folders, wandelkaarten, brochures, posters…) over de natuurgebieden in onze regio.
   
 • De VHM winkel: heel wat interessante publicaties, zoekkaarten, t-shirts en nestkastjes te koop. Een overzicht van deze artikelen vind je hier.

 • Het infocentrum beschikt daarnaast ook over een uitgebreide collectie opgezette dieren die kunnen ontleend worden voor educatieve doeleinden.

  Raadpleeg de collectie op de website van Erfgoedplus.

  Bekijk hier het uitleenreglement en de lijst met ontleenbare dieren. • Wil je met jouw vereniging, bedrijf, vrienden of familie graag de natuur intrekken onder begeleiding van een ervaren natuurgids of wil je met jouw klas of seniorenvereniging een bezoek brengen aan het educatief project van VHM vzw,  dan kan je dat reserveren via het infocentrum.

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten?
Schrijf dan in op ons nieuwsbrief via onderstaande knop die je naar het inschrijvingsformulier brengt.